måndag 5 januari 2015

Kanske är det allt du behöver veta

De tre vackra och lite mytiska systrarna Sinclair har växt upp med mycket rika föräldrar i Boston. På somrarna bor de och lever lyxliv på sin pappas alldeles egna ö utanför USA´s kust. Nu har de tre systrarna växt upp och fått egna barn och morfar har byggt varsitt stort hus åt dem på ön. Barnbarnen Sinclair; Cadence, Johnny och Mirren träffas på ön varje sommar tillsammans med Gat, Johnnys kompis som alltid följer med Johnny. De solar, badar, spelar tennis och lever ett lugnt och ytligt liv på ön, precis som deras mammor gjort i alla år.

Boken utspelar sig delvis den sommaren när Cadence, Johnny och Mirren är femton år och nu är det stormande kärlek också - mellan Cadence, äldsta barnbarnet och Gat som egentligen inte hör hemma på ön. Denna kärlekshistoria är det inte alla på ön som gillar. Något annat händer också denna sommar, man hittar Cadence halvvägs liggandes i vattnet, mycket chockad och med minnesförlust. Varför var hon och badade alldeles ensam? Cadence kommer inte ihåg och ingen av kusinerna kan hjälpa henne att minnas.

Boken hoppar i tiden men allteftersom man läser vidare förstår man så småningom händelseförloppet och de underliggande mörka krafterna i den utåt sett så perfekta familjen Sinclair.

Kanske är det allt du behöver veta är skriven av Emily Lockhart, boken utsågs till 2014 års bästa ungdomsbok av Amazon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.