torsdag 22 januari 2015

En bok som är svår att lägga ifrån sig........

Teslas vind
Teslas vind av Neil Shusterman & Eric Elfman
Nick och hans lillebror flyttar med sin pappa till ett mer eller mindre fallfärdig hus i Colorado Springs. Familjen har precis förlorat sin mamma och sorgen tär på familjen. 

För att skingra sina tankar så undersöker Nick vinden som innehåller, vad han tror, en massa skrot. Han ordnar en loppmarknad och det visar sig vara lyckat. Han får träffa några av sina blivande klasskamrater och får sålt allt på vinden. Nick känner sig mycket nöjd. Det visar sig dock ganska snart att det inte var vanligt skrot på vinden. Efter att loppmarknaden är avslutad dyker det upp män i ljusa kostymer, tillhörande en orden som heter Accelerati. De blir väldigt upprörda då de inser att samtliga föremål är sålda. Huset har tillhört en uppfinnare vid namn Nikola Tesla som har skapat magiska apparater, bland annat en bandspelare som spelar in det man tänker istället för säger, en basebollhandske som drar till sig meteorer och en lådkamera som fotograferar in i framtiden.


Dessa fantastiska saker får inte hamna i orätta händer. Det blir en kamp för att återfinna samtliga föremål och för att återställa ordningen.

Återställs inte ordningen kan det leda till jordens undergång. Nicks lillebror har nämligen lyckats rubba en asteroids omloppsbana och fått den till att färdas rakt mot jorden!
 
Teslas vind är den första delen i Accelerati- trilogin. Jag kan knappt bärga mig till dess att del två släpps.
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.