tisdag 29 april 2014

Författarbesök

Författarbesök hör verkligen till en av höjdpunkterna på en skola. Jag vet att alla våra femteklassare skulle hålla med mig.
Vid två tillfällen har de haft besök av Mårten Melin nu under våren. De har förberett sig noga genom att läsa hans böcker. Hur det arbetet gått till har skiftat i de fyra klasserna.
Vid första besöket blev han bombarderad med frågor. Har du upplevt detta själv? Hur tänkte du där? Kommer det en fortsättning? Hur lång är du? Vilken är din favoritbok? Har du några barn?....
Efter det kunde Mårten sätta igång med skrivövningar tillsammans med eleverna. Snabba och smarta övningar. Vid första tillfället handlade det mycket om att gestalta.

Förväntansfulla tog de emot honom till besök nummer två. Alla hade gjort läxan som de fick innan han sa hej då förra gången. Nu började skrivandet direkt och i snabb takt skrevs det dikter av olika slag,
Mårten får med alla elever i övningarna och på ett mycket skickligt sätt ger han återkoppling där han tar allas texter på största allvar.

Det är inte första gången vi har Mårten Melin på besök här på Skönadalsskolan och absolut inte den sista.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar