fredag 25 april 2014

Det handlar om dig

Sandra Beijer är för många en känd bloggerska i bloggen Niotillfem (bloggen har för närvarande ca 170 000 besökare i veckan - imponerande). Nu har Sandra släppt sin första bok Det handlar om dig. Det har varit mycket förhandssnack och förväntan inför boksläppet. Skulle Sandra Beijer kunna följa upp sina populära, roliga, smarta och välskrivna blogginlägg med en bra bok...

Jag blev verkligen inte besviken!

Boken handlar om dig och mig, jag och du. Vi får aldrig veta vad huvudpersonerna heter men boken handlar om deras spirande kärlekshistoria. För henne den allra första. Det är en trevande, fantastisk, vidrig, strulig, rolig, förgörande, idiotisk och kanske, kanske en alldeles underbar kärlekshistoria...

Jag sträckläste ut boken och jag gillar språket och boken väldigt mycket!

"Jag tar med dig till en av mina teaterlektioner. Du sitter i publiken, jag har en av de större rollerna och varje gång och varje gång jag har en replik lyser dina tänder i mörkret. En vit tandrad, en stolt skrattgrop som blänker till över vänster kind" (s 70)

och en del strul senare:

"Men du kan väl bara lyssna på en sång? säger jag och då luter du dig fram, pressar ihop tänderna och väser: - Förstår du inte att jag inte vill? Jag vill inte. Jag bryr mig inte om dig längre. Och så slänger du din ryggsäck över axeln, viker upp kragen på jackan, ställer dig upp och går av när dörrarna öppnas. Jag håller fortfarande fram den ensamma hörluren riktad mot platsen där du satt och jag hör hur andra versen knastrar fram inuti min hand. Du bryr dig inte om mig längre. (s 138)


Det handlar om dig passar för ungdomar, kanske framförallt för tjejer, som är 15 år och uppåt. Läs den. Prata om den. Ge bort den.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar