tisdag 7 maj 2013

Nytt av Maggie Stiefvater


 
Jag har läst Kretsen av Maggie Stiefvater. Det är första delen i en ny serie av författaren till bl.a. den populära serien om Mercy Falls vargar.
 
En av huvudpersonerna är sextonåriga Blue, som kommer från en familj och omgivning där alla har synska förmågor, alla utom Blue själv. Men hon har en egenskap som gör att personer som är synska får starkare energi i hennes närhet. Sedan Blue varit liten har hon fått berättat för sig att hon kommer möta sin livskärlek, men om hon kysser honom kommer han att dö.

Vi får även lära känna fyra killar som också är sexton år och går på en prestigefylld internatskola i samma stad som Blue bor i. Killarna är besatta av att hitta en kungagrav som enligt myterna ska finnas i området där de befinner sig. Om man finner denna grav sägs det att denna sovande kung kan uppfylla ens högsta önskan. Av olika anledningar så möts Blues och killarnas vägar och de börjar sammarbeta för att hitta denna kungagrav. Men finns det fiender som försöker sabotera deras sökande efter kungagraven? Och vem av dessa killar är Blues stora kärlek?

Kretsen kan ses som en bok perfekt för de som älskat Twilight, Mercy Falls vargar och andra spännande serier med inslag av omöjlig men fantastisk kärlek. Kretsen är spännande och jag gillar huvudpersonerna, som Maggie Stiefvater verkligen lyckas med sin beskrivning av. Men trots detta så fastnar jag inte helt och hållet för boken, jag blir liksom inte så engagerad i den, men jag säker på att det är många elever på min skola som kommer sluka Kretsen och vänta på uppföljarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.