torsdag 23 maj 2013

Kickboxaren


-          Ge mig telefonen, jävla tunnis!

Killen sträckte en skitig hand mot mobilen. Eremias slog undan handen, men killen fortsatte mot honom. En axel träffade Eremias i bröstet och han kastades baklänges.

Detta är inledningshändelsen i Maria Björns och Niklas Krogs nya bok Kickboxaren. Eremias, som är en skötsam kille, blir rånad på sin nya mobil av Robin. Robin misshandlar Eremias och allt Eremias kan tänka på efter det är HÄMND. Eremias hade precis fått sin nya mobil av mamma som jobbat extra för att kunna ha råd att köpa mobilen och nu är han alltså av med den. Eremias bestämmer sig för att börja träna så att han blir starkare och kan förmå slå ner Robin och på sätt skaffa tillbaka sin mobil.
Kickboxaren är en lättläst bok för tonåringar. Boken handlar om utanförskap och hämnd, den är lättläst skriven och mycket spännande och driven fram till slutet. Slutet är öppet. Vad hände egentligen? Hur kommer det att gå för Eremias och Robin? Detta är frågor man ställer sig när boken är utläst. Kanske kommer det en fortsättning eller kanske är det meningen att vi själva ska fundera och diskutera kring en fortsättning för Eremias och Robin.
Kickboxaren är en mycket spännande bok som jag kommer att rekommendera till ungdomar, det är också en otroligt bra bok att ha med i läsgrupper i skolan eftersom det finns mycket att diskutera både medan man läser boken och när sista sidan är utläst.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.