torsdag 21 mars 2013

Bokpoddar!

Den senaste tiden har det poppat upp nya bokpoddar som jag har börjat lyssna på. Den första jag hittade till var Bokhoras Bokpodd. Sedan började jag lyssna på Allt vi säger är sant med Lisa Bjärbo och Per Bengtsson och nu senast har jag hittat till alldeles nystartade Mellan Raderna, Rabén & Sjögrens bokpodd om ungdomsböcker.

Jag har lyssnat på de flesta avsnitt av dessa bokpoddar och det är mycket trevlig lyssning!

  Bokpodden med tjejerna från bloggen Bokhora har i varje avsnitt ett tema typ Julklappstips, Klassikerna och nu senast Deckardags. Ofta intervjuar de en gäst i samband med temat. De pratar även med folk på bokförlagen (förlagsserien) om hur de olika stegen i en bokutgivning går till. Ett avsnitt av bokpodden är ca 40 minuter.

 
 
Podden Allt vi säger är sant har ett liknande upplägg med ett tema i varje avsnitt. De har hittills gett ut tre avsnitt med Vampyrer, Kärlek och Boktitlar som tema. Lisa Bjärbo och Per Bengtsson tar avstamp i en ungdomsbok som de båda läst och som tar upp temats ämne, de diskuterar boken och hamnar då även i diskussioner om andra böcker. Hittills har de också haft med en gäst i varje avsnitt. Ett avsnitt av Allt vi säger är sant är ca 25 minuter långt.


I förra veckan kom så Rabén & Sjögren ut med sin bokpodd Mellan Raderna där hela det första avsnittet på 50 minuter viktes för boken Berättelser från Engelsfors. Hela gänget bakom den nya serieboken var med i programmet som leddes av Johanna Koljonen.  På denna bokpodd kan vi förvänta oss att få höra flera avsnitt om ungdomsböcker utgivna av Rabén & Sjögren.

 
 
Att lyssna på bokpoddar är ett härligt sätt att få höra mer om böcker man läst eller inte läst. Bara att ladda ner och lyssna på när du själv önskar!

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar