fredag 23 mars 2012

Bjärbos 2:a

Jag gillar ju Lisa Bjärbo och hennes första bok Det är så logiskt att alla fattar utom du, och hennes blogg onekligen . Att hon just nu håller på och skriva en bok tillsammans med Johanna Lindbäck gör ju inte saken sämre. Kolla in deras gemensamma blogg här.

I alla fall, nu har den ju kommit, Bjärbos andra bok; Allt jag säger är sant.

Och ja, det är lika bra som ettan, minst.

I Allt jag säger är sant möter vi Alicia ”sexton, snart sjutton, med kolsyra i venerna och håret på svaj.” Alicia har precis börjat på natur på gymnasiet men tycker skolan känns som slöseri med tid; hon är ju ämnad för stordåd. Så hon hoppar av och skaffar ett jobb på ett café, där hon trivs bättre än hon trott. Plötsligt är allt roligt. Hemma blir det däremot konflikter, och Alicia flyttar hem till sin mormor. Alicia trivs bra där men så en dag ramlar mormor och bryter lårbenshalsen…

Allt jag säger är sant innehåller vänskap, kärlek och relationer och är en bok om att växa upp och göra sina egna val. Det som står ut, verkligen står ut, är det fantastiska språket och Alicias personlighet; hon har ”mörk hår i frisyrer du inte trodde fans. Kläder i tusen färger. Fräknar på näsan, pärla i läppen occh ganska ofta en tjusig hatt på huvudet”. Hon är: ”Sexton år och i det närmaste elektrisk”

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.