torsdag 1 mars 2012

Legenden om Sally Jones


Legenden om Sally Jones kom ut 2008 och är en fantastisk äventyrsskröna i ord och bild av Jakob Wegelius.Jag tror de flesta från sju år och uppåt har behållning av den hisnande berättelsen och kan njuta av de underbara bilderna. Boken fick med rätta Augustpriset samma år.
Sally Jones är en gorilla som föds i den afrikanska djungeln. Redan som liten spås hon en sorglig framtid. Strax blir hon kidnappad av tjuvjägare och nu börjar en minst sagt omväxlande och ganska sorglig resa genom livet och världen. Sally hinner prova på att köra lastbil, stjäla diamanter och skriva maskin. Hon får arbeta som monster på cirkus, som kolskyfflare på ett fartyg och som inkastare på en bar.
Har du inte haft boken i din hand tycker jag du ska reparera det genast.


Nu har Teater 23 tagit sig an boken och framför en rosad föreställning som i veckorna visas på skolor. På deras webbplats kan du läsa mer och boka biljetter till någon av deras söndagsförereställningar på scenen i Malmö.. KlickaHÄR så kommer du dit. Du kan även läsa och lyssna om föreställningen på Radio P4 Malmöhus webbplats HÄR.

Foto Peter Westrup

1 kommentar:

  1. Ja! Jag såg den häromdagen och den var FANTASTISK! En av de bästa teaterföreställningar jag någonsin sett! Se den, go vänner!
    /Karin

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.