onsdag 9 november 2011

Kura gryning

Mörkret har sannerligen sänkt sig över vår del av världen och med de senaste veckornas gråmulna väder känns det länge sedan vi fick något vidare dagsljus. Men bättre än att förbanna mörkret, sägs det ju, är att tända ett ljus och läsa en spännande, rolig, tänkvärd eller bara kort och gott bra bok och det är vi flera som tänker göra nästa vecka. På flera skolbibliotek blir det Kura gryning innan skolan startar. Skönadal kör Kura hela veckan, själv kommer jag att Kura med de yngsta eleverna på måndag och tisdag och jag vet att det är på gång även på andra håll, åtminstone på måndag.

Kura gryning är en del av Nordisk biblioteksvecka, och en manifestation för högläsningen, och många folkbibliotek anordnar istället Kura skymning framåt kvällen. Det finns texter på ett specifikt tema framtagna för Kura, men jag kommer nog att vara lite busig och läsa något helt annat. Vill ni läsa mer om Kura och Nordisk biblioteksvecka kolla HÄR.

Vill ni ha en egen Kura gryning så är det enkelt. Tänd ett ljus, läs något ur en bok och njut av stunden. Svårare än så behöver det inte vara.

(Bild Nils Sundberg, Multimediabyrån)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar