torsdag 2 december 2010

Lilla Löpsedeln om klimathotet

Många barn och ungdomar är oroliga för vad som händer med miljön, visar en ny undersökning. Ändå har diskussionen om klimathoten nästan avstannat i medierna. Vem orkar bry sig om global uppvärmning när vi, för andra året i rad, verkar få en vargavinter?

Det pågår - återigen - ett stort klimatmöte med ledare från nära tvåhundra av världens länder. I år är mötet i Mexico. Kanske är det för att Mexico ligger så långt bort som vi knappt hört ett ord om det på nyheterna, eller så beror det på förra årets stora flopp-möte i Köpenhamn. Så mycket hopp, så stora förväntningar, sån uppslutning och uppmärksamhet, så många som ville tro att en förändring var möjligt och så händer absolut ingenting. Presidenten för den lilla önation som hotas av total utplåning, på grund av att smältande isar höjer havsvattennivån, fick åka hem till sitt folk och berätta att ingen bryr sig om ifall de har ett land att bo i eller inte.
Men Lilla Löpsedeln tog idag upp frågan om klimatet och eftersom min storasyster är "expertkommentator" i studion så tipsar jag såklart om inslaget. Det börjar ca 4.40 in HÄR.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar