onsdag 2 december 2020

Susannes jultips

 Mitt första tips är Jultröjan av Cecilia Heikkilä. Den handlar om en katten Fransson som har en tjock och gosig tröja. Den värmer gott i vinterkylan, och det behövs för Fransson bor i en kartong. 
Varje dag går han en runda i stan för att hålla värmen och se sig omkring. Vid ett tillfälle går det en reva i tröjan och under tiden som Fransson går så repar tröjan upp sig. När han till sist upptäcker det så är det nästan inget kvar av tröjan, bara en lång tråd. Fransson sitter ledsen vid sin kartong och tittar på tråden. Plötsligt spritter den till och börjar ringla iväg! Vad är det som händer? Och vart är tråden på väg? Fransson följer efter....

Vill du veta hur det går för honom så får du läsa boken.
Det är en fin bilderbok att läsa tillsammans med de lite yngre barnen. 
Mitt andra tips riktar sig till tonåringar och det är boken Let it snow, skriven av bland annat John Green(som skrivit Förr eller senare exploderar jag). Den är uppdelad i tre olika historier som i slutet vävs ihop till en.
Det är snöstorm i Gracetown. Det är julafton och staden ligger begravd under massorna. En snöstorm kan vara en katastrof, eller alldeles magisk! 
Ett tåg har kört fast, ett brustet hjärta, vilsna själar och en försvunnen minigris- det kan ju inte vara annat än en bra historia, eller vad tror du?Let it snow finns även som film. Här kan du se trailern.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.