måndag 7 december 2020

Emmis jultips


🎅 Ninna och dumma mamma - Matilda Ruta 🎅

Det är äntligen jullov och Ninna ska åka upp till fjällen. Men på tåget märker Ninna att mamma är sur och arg. Hennes mobil surrar hela tiden. 

-Varför är du arg, frågar man.
- Jag har blivit chef, svarar hon. 

På fjället finns kompisar, varm choklad med marshmallows, snö och bäst av allt: en valp som heter Gullis. Ninnas valp ska heta Bullis. Hon ska bara fråga mamma först...

Precis som tidigare böcker om Ninna så är berättelsen ur barnets perspektiv och i denna handlar det mycket om hur barn kan känna sig när vi vuxna är arga och stressade. Ninna försöker göra mamma glad men det går inte riktigt. Särskilt inte när hon försöker fråga om att få en hundvalp. Men den handlar också om hur man kan bli vänner igen och hur viktigt det är att vuxna också säger förlåt.



🎄 Katten & Ekorren, En vintersaga - Loka Kanarp 🎄

Det är några dagar innan jul när några från glassmyndigheten kommer till Ekorrens glassbar. De tycker inte att det är ok att hon bor i sin glassbar och stänger den direkt. Dessutom får inte Ekorren bo kvar! Katastrof!

Som tur är bor hennes kompis från sommarön Katten i samma stad och Ekorren får bo hemma hos henne. Först är det jättekul att bo tillsammans, det är som en lång övernattning. Men när det är dags att börja fira jul blir det lite jobbigt. Katten vill ta det lugnt och baka pepparkakshus men Ekorren tycker julSTÖK är det bästa sättet att komma i rätt julstämning. Hur ska det gå? Och kommer Ekorren få öppna sin glassbar igen?



Hand som håller upp två böcker

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.