tisdag 24 november 2020

Räven & Kaninen på äventyr

Räven och Kaninen är bästa vänner och gillar att göra roliga saker tillsammans.  De går på tivoli, men Räven vinner hela tiden, när de kastar pil och drar lotter och Kaninen blir riktigt less på det. Till slut vinner Kaninen , som satsat på bokstaven K på Lyckohjulet. Men hans vinst är en skrynklig plastsak. Vad besviken han blir!  Räven kommer på att det är en uppblåsbar badboll och på så sätt kommer de två vännerna på vad de skall göra nästa dag. 

Räven och Kaninen är en tecknad serie, skriven av Beth Terry och ritad av Gergely Dudas. En serie, som gör en glad. Räven och Kaninen är två mycket olika personligheter, som i fem kapitel, ger sig ut på olika äventyr. Förutom tivoli, åker de till badstranden, till en öde ö och försöker odla en trädgård.

Trots Rävens obekymrade attityd och Kaninens räddhågsenhet, stöttar och hjälper de varandra. När Kaninen uppgivet suckar när hela "vinsten" från överraskningarnas ö, visar sig vara en skattkista full av frön, istället för guld, säger Räven.


"Överraskningar behöver kanske inte vara stora saker som guld, silver eller en massa godis. Just, det, säger Kaninen. Det kanske räcker om överraskningar är nyckelpigor och regnbågar. Eller en dag med sin bästa kompis"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.