onsdag 1 april 2020

Två tecknade serier

Jag har precis läst och bokpratat om två tecknade serier för barn/ungdom. De heter Hundmannen och Vildmarkssystrar- En usel plan.

Hundmannen är Dav Pilkeys nya hjälte, efter Kapten Kalsong. Hundmannen är polisen, som är hopsydd( ja just det i fantasin är allt möjligt) av en polismans kropp och ett hundhuvud. Hundmannen har ett sjå med att jaga olika skurkar och inte minst den extremt jobbiga randiga katten, som hittar på allehanda bus. Bilderna är enkla, ganska stora och språket är relativt lätt. En rolig bok för 8-10 år.







Vildmarkssystrar ( original Lumberjanes) är en tecknad serie i olika delar. Vildmarkssystrar handlar om amerikanska flickscouter, som är ute i vildmarken på  läger. I första avsnittet av En usel plan skall flickorna tävla i att berätta den läskigaste spökhistorien för varandra. Vissa av historierna är riktigt läskiga. Spännande är att teckningarnas stil skiljer sig åt när de olika flickorna berättar sina olika historier. Trots att handlingen utspelar sig i USA är det en spännande, mysig tecknad serie att kanske känna igen sig i. 9-12 år

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.