tisdag 28 april 2020

Den elakaste häxan i världen

I den fridfulla lilla staden Meadowstream, finns ett tvätteri till salu. En mycket vacker och uppklädd ung dam kommer för att köpa tvätteriet. Till tvätteriet hör en alldeles kritvit liten ponny, som drar vagnen, som tvätten körs ut på, till kunderna. Med sin kritvita päls gör Snowdrop bra reklam för rentvättade lakan. Bra, tänker den nya ägaren, det kan jag ha mycket nytta av. Men den vackra unga damen är i själva verket varken vacker eller ung. Hon heter fröken Smith och är en fyrahundra år gammal häxa och inte det minsta vacker utan peruk, lösögonfransar och löständer. Inte nog med det, hon gör dessutom anspråk på att vara den elakaste häxan i världen! Hon hatar alla som är snälla, som den lilla ponnyn Snowdrop. Hon älskar att plåga både djur och barn.

Tills sin hjälp har hon skalbaggen Belsebub, som från början var en vanlig nyckelpiga, men som förtrollades av häxan att bli en elak och illvillig medhjälpare till henne. Belsebub brukar sitta i fröken Smiths peruk, redo att hjälpa till med allehanda elakheter. Innerst inne är Belsebub trots allt en vanlig nyckelpiga, som vill vara snäll, men som hindras av sin förtrollning. Han heter inte ens Belsebub egentligen, det är häxans påhitt.

Fröken Smith kommer genom tvätteriet i kontakt med en mycket rik grevinna, som har en väldigt elak häst, som heter Satan. Han är helt underbar tycker häxan och erbjuder sig till grevinnans glädje att tämja honom, så att han kan vara med i ett hinderlopp och helst vinna.

I staden Meadowstream finns också en mycket snäll och vänlig flicka, som heter Judy. Hon bor hos sin mormor, Under Trädet. Judys mormor är en god häxa och har bl a trollat fram en sorts översättningsmaskin, från djurspråk till människospråk. På så sätt får de reda på av Snowdrop, som alldeles utmattad rymt från Fröken Smith och tagits omhand av Judy, att Fröken Smith egentligen är en häxa med mycket onda avsikter. Om du tycker om Roald Dahls bok  "Häxorna", kommer du  också att tycka om  "Fröken Smith, den elakaste häxan i världen" av Beverly Nichols.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.