onsdag 21 augusti 2019

Detta är en riktigt bra skräckbok!


Joels mamma Monika har en nära döden upplevelse. Läkarna lyckas få tillbaka henne till livet och när hon vaknar är hon lycklig. Nils, Joels pappa som dog när Joel bara var barnet, har kommit med henne tillbaka till livet. Det är ingen annan än Monika som kan se honom och de flesta i omgivningen skyller det på hennes demens. Men hur ligger det till egentligen?
Lyckan byts successivt ut mot vredesutbrott och Monika börjar att skada sig själv. Oron börjar sprida sig på Tallskuggan, demensboendet där Monika bor. 

 Denna bok toppade listan över böcker som jag läste i somras. Den slukade mig totalt, och trots att jag läste mitt på ljusan dag så var det läskigt.
Jag har alltid gillat skräck och en av favoritförfattarna jag haft har varit Stephen King. Det är lite "Stephen King-anda" över boken, och på insidan av pärmen kan en läsa att Stephen King varit en favorit även hos Mats Strandberg, och som han låtit sig inspireras av. 
Han har skrivit flertalet ungdomsböcker, b la Slutet som Maria bloggat om tidigare. Vill du läsa de inläggen så kan du göra det här.

Han var även sommarpratare på P1 i somras så är du nyfiken på att veta mer om honom så kan du lyssna här.

Sugen på skräck? Läs Hemmet!

Boken är lämplig från ca årskurs 8 och uppåt. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.