tisdag 5 december 2017

Julkalender Lucka 5 - Tre saker jag inte vet om dig

Jessies mor har gått bort och inget är sig likt. En dag kommer hennes far hem med en ring på fingret och berättar att han träffat en ny kvinna på ett forum för sörjande. Hon heter Rachel, bor i Los Angeles och har en son som är lika gammal som Jessie. De kommer att kunna gå i samma skola och Jessies pappa är eld och lågor. De lämnar Chicago för pappans nya kärlek och Jessie har tyvärr inte så mycket att säga till om i frågan. Väl framme i Los Angeles visar det sig att bonusbrodern inte är så trevlig och han är inte snäll mot Jessie. Huset är stort, vitt, sparsamt möblerat och känns inte välkomnande. Rachel är sval i sitt bemötande och det är inte lätt att komma in i gemenskapen i skolan. Jessie känner sig helt vilse och vantrivs. Pappan är totalt uppslukad av sin kärlek och Jessie är ensam.
Men en dag dimper det ner ett mail  från Någon Ingen i hennes inkorg. Personen påstår sig vilja hjälpa Jessie att komma tillrätta på skolan. Någon Ingen vill inte avslöja sin identitet och Jessie är till en början väldigt skeptisk. Är det ett skämt?
Hon bestämmer sig för att chansa, för hon har inget att förlora, och det dröjer inte länge förrän de börjar komma varandra nära. Men vem är Någon Ingen egentligen?


Det är en romantisk, varm bok men som även innehåller en del sorgligheter. Mailkonversationen mellan Jessie och Någon Ingen är till en början sparsamma och återhållsamma i språket, men tar efter hand fart och blir mer avslöjande med tankar och funderingar om livet och allt vad det rymmer. Det är en bok som inte går att lägga ifrån sig- läs den!


Boken är skriven av Julie Buxbaum, och det bok är hennes första ungdomsbok. Tidigare har hon skrivit riktat till vuxna. Du kan läsa mer om Julie Buxbaum här: https://www.goodreads.com/author/show/843820.Julie_Buxbaum


Tre saker jag inte vet om dig


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.