måndag 4 december 2017

Flödet


Flödet är en nystartad  podd. Det är skolbibliotekarierna i Lund  Lotta Davidson Bask och Klara Önnerfält  som står bakom podden. Så här beskriver de själva vad den ska handla om:

"Flödet är Sveriges första och enda podd om skolbibliotek. Vi är din bästa skolbibliotekskollega. I Flödet delar vi med oss av vad vi kan och djupdyker i frågor om skolbibliotek för att lära oss mer."

De har sänt ett pilotavsnitt men det första "riktiga" avsnittet släpptes för ett par veckor sedan.
Här djupdyker Lotta och Klara i frågan vad ett skolbibliotek egentligen är för något. Till slut hamnar de i en definition lånad av Barbro Thomas med ett ack så viktigt tillägg.
" Ett skolbibliotek är ett forskningsbibliotek för grund- och gymnasieskolan, som verkar för elevens måluppfyllelse."

Sen kommer de in på att Skolinspektionen ligger i startgroparna för en första kvalitetsgranskning av 20 stycken skolors biblioteksverksamhet. De koncentrerar sig på mellanstadiet den här gången och granskar utifrån två frågeställningar. På vilket sätt tar rektor ansvar för samarbetet mellan skolbibliotekarien och lärarna och hur är biblioteksverksamheten en integrerad del i skolans verksamhet. Redan i juni ska de lägga fram en rapport, den ser vi fram emot.

Men allra först i avsnittet skickade Klara och Lotta grattishälsningar till oss i Kävlinge med anledning av vår utmärkelse Årets skolbibliotek 2017. Det tackar vi för!

Spännande med den här podden som alltså heter Flödet. Den går att lyssna till i appar där poddar finns men även via Soundclouds webbplats.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.