söndag 3 december 2017

Julkalender Lucka 3 - Nattskräck

Karim ska vara barnvakt en kväll åt Hugo. Egentligen var det Karims flickvän Tova som skulle suttit barnvakt men hon blev sjuk och skickade dit Karim istället. Karim har en lillasyster som är fyra år som han passar ibland så det ska nog gå bra att passa Hugo också.

Precis innan Hanna, Hugos mamma ska ge sig iväg berättar hon att Hugo ibland går i sömnen. Dessutom kan han ibland vakna på nätterna och vara skrämd och rädd, detta är en form av sömnstörning som kallas nattskräck. Hanna tror inte att det här ska hända Hugo just i natt men hon vill ändå att Karim ska veta.

När Hanna gått läser Karim en godnattsaga för Hugo och hans "gosekanin" Py, sedan somnar Hugo snällt i sin säng med kaninen bredvid sig.

Karim går ner i köket och ringer facetime till Tova. När han en stund senare kommer ut i vardagsrummet och ska sätta sig i soffan så upptäcker han Hugos kanin Py där!! Py låg ju nyss bredvid Hugo i hans säng! Hur är detta möjligt?? Är det någon annan i huset??

Karim blir rädd och kvällen som barnvakt blir inte direkt någon lugn kväll. Nattskräck är en lättläst spökhistoria för 12-15-åringar som är skriven av Magnus Nordin. De svart-vita suggestiva bilderna illustrerade av Staffan Gnosspelius förstärker spöktemat.

Hugo med kaninen Py

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar