måndag 4 december 2017

Julkalender Lucka 4 - Den kallaste flickan i Coldtown

Jag är mycket förtjust i författaren Holly Black och kastade mig över hennes senaste bok ”Den kallaste flickan i Coldtown”. 

Den kallaste flickan i ColdtownEn vampyrepidemi har brutit ut i världen och för att försöka minska och begränsa smittan så har det bildats Coldtowns, en typ av reservat, där smittade och fullblivna vampyrer får bo. Ett bekymmer är, att när staketen och murarna byggdes så blev en del friska människor kvar på insidan, samtidigt som en del som verkligen vill bli vampyrer inte kommer in.
Smittan sprids genom att en vampyr biter dig, då blir du kall. Smittan kan läka ut på 88 dagar OM du inte dricker människoblod. Dricker du människoblod så dör du och återföds som vampyr. Problemet är att överleva de 88 dagarna...

Berättelsens huvudperson Tana vaknar upp efter att ha varit på fest och upptäcker att någon brutit mot  regeln att aldrig öppna fönster eller dörrar på natten. Alla på festen är döda, utom hon och hennes fd pojkvän Aidan. Han ligger fastbunden i en säng, biten och således kanske smittad, och bredvid honom så sitter en vampyr fastbunden. Efter att ha förstått att vampyrerna är kvar i huset så befriar Tana först Aidan och sedan av någon outgrundlig anledning vampyren, som heter Gavriel. Under flykten blir hon riven eller biten av en av vampyrerna, och hon inser att deras enda hopp är att ta sig till Coldtown. Där kan hon i ”lugn och ro” se om hon blivit smittad och i så fall läka ut infektionen. Problemet är att det är nästan omöjligt att ta sig ut från Coldtown när en väl kommit in... Nu visar det sig att Gavriel kan vara användbar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.