torsdag 12 oktober 2017

Mysteriet på örnklippan

Kristina Olsson har skrivit många spännande böcker för åren mellan 9-12. Trilogin som börjar med Glasbarnen är den mest lästa hittills." Mysteriet på Örnklippan" är hennes senaste bok och slutet på den, indikerar att fler delar skall komma.

Bonnie och Charles, båda tolv år tröttnar på att deras föräldrar(den enes pappa och den andres mamma är gifta med varandra) bara bestämmer, utan att någonsin lyssna på vad barnen vill. Nu har de bestämt att familjen skall flytta till London efter sommarlovet.
Nu är det början av sommaren och Bonnie och Charles bestämmer sig för att rymma, som en protest mot den planerade flytten. De vill vara borta hela sommaren. Bonnies mormor bor i Skuggviken, och det blir barnens tillflyktsort.
Bonnie har inte träffat sin mormor på ett bra tag, men mormor lyckas övertala hennes pappa om att de skulle må bra av att vara hos henne en vecka ialla fall.

Skuggviken, där mormor bor,ligger precis vid havet. Där finns en hög klippa, Örnklippan, med en fyr allra längst ut vid havet. Skuggviken verkar överhuvudtaget vara en ganska skum och skrämmande plats. Barnen blir varnade för den gamla fyren och klippan. Gå aldrig dit-det är farligt.
Mormor, som är konstnär, ganska känd, bor i ett stort gammalt slott, med några anställda, som verkar ha klivit ur en annan tid. De heter Alba och Douglas och sköter om kök och trädgård. På gården finns också Paul, som sköter om hästarna, men akta er för honom säger Alba, han är elak.

Vem barnen egentligen kan lita på tar det ett tag att få reda på. I byn Skuggviken sker underliga saker, nu senast har en liten fyraåring försvunnit och det viskas om den förfärliga historien om "den huvudlöse Hämnaren", som kommer med sin båt om natten och hämtar upp folk, för att sedan låta dem försvinna.

Det finns många frågor och naturligtvis blir Bonnie och Charles inblandade i det här. Och det blir farligt och ganska spännande.

1 kommentar: