fredag 29 juli 2016

Den oändliga historien

Jag och familjen har varit i Jämtlandsfjällen och vandrat en vecka. Det var häftigt! Mycket upp och ner, men även vackra vyer, rena ystra fjällbäckar och snö!
Vi åkte buss dit, det tar ca 16 timmar, och under en del av de timmarna lyssnade dottern och jag på "Den oändliga historien" av Michael Ende, från Sveriges Radios drama för unga. Åtta avsnitt på 15 minuter ger två timmars spännande äventyr!

"Den oändliga historien" är berättelsen om Bastian, som är tio år och mobbad. Han tar sin tillflykt till ett antikvariat, där han hittar en vacker, märklig bok, som han känner att han bara måste ha. Han tar boken och flyr upp på skolans vind, där han börjar läsa om landet Fantásien. Landets evigt unga Kejsarinna håller på att dö, och 10-åriga Atreyu från Gräsfolket har fått i uppdrag att rädda henne och Fantásien från Ingentinget som hotar att sluka hela landet.
Under tiden han läser märker Bastian till sin förvåning att Atreyu verkar kunna höra honom...Är det möjligt att Bastian kan hjälpa till att rädda Fantásien?

Här kan du lyssna på berättelsen via Sveriges Radio.

Boken kan du låna på biblioteket!"Den oändliga historien"  finns även som film

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar