fredag 12 februari 2016

Tusen tips till en som är kär!Rike Rolf är kär! Ja det var han ju redan i första boken, Tusen tips till en fegis av Eva Susso och med underbara teckningar av fransmannen Benjamin Chaud. Rolf bor mitt i Paris, för er som inte vet det och ifrån hans fönster i den stora våningen kan han se ner till Ofelia där hon går omkring i sin pappas grönsaksaffär och hjälper till. Det är Ofelia han är kär i och nu har klassen fått i uppgift att var och en skall måla av någonting. Efter att de varit på Louvren och tittat på ”Mona Lisa”, vet Rolf precis vad han skall göra, han skall måla av Ofelia. Problemet är bara hur det skall gå till. Han måste ju gå och fråga Ofelia och hennes pappa om Ofelia skulle ha tid att sitta modell för tavlan ett tag.
Samtidigt är en av Rolfs bästa vänner, en flicka i klassen på sjukhus. Hon har leukemi och har tappat allt sitt hår. Rolf går och hälsar på henne och berättar om sitt tavelprojekt. Utav sin vän på sjukhuset får han mod att tro åtminstone lite på att Ofelia gillar honom.
En rolig bok om vänskap och kärlek för dig som är mellan sju och nio år.  Och glöm inte att titta lite extra på de fina illustrationerna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar