fredag 19 februari 2016

Singers melodi

Vanna Rosenberg, känd från TV-serien Kvarteret Skatan har nu debuterat som barnboksförfattare. Det gör hon ordentligt i och med utgivningen av Singers melodi. Singers melodi är en historia om en cirkus med cirkusdirektören Maffioso, djurtämjarungen Manfred, clowner och många olika djur. Där finns schimpans, purpusäl, lejon, tigrar, elefanter och så finns sjölejonet Singer på cirkusen också. Singer sjunger så otroligt vackert, han är cirkusens största artist.

Åren går och Singer börjar bli gammal, det går nämligen nio sjölejonår på varje människoår. Det året när Manfred fyller nio fyller alltså Singer åttioett - de två föddes samma år och har blivit bästa vänner. Ju äldre Singer blir så längtar han mer och mer hem till havet. Havet där han en gång föddes, dit vill han nu tillbaka för att dö. Han ger sig tyst iväg en natt och när cirkusen vaknar upp och inser att Singer har gett sig iväg blir det stor förstämning bland de andra. Allra mest ledsen blir Manfred som måste iväg för att leta reda på sin vän.


Singers melodi öppnar upp för stora frågor om var man känner sig hemma, frågor om familj, hemland och tillhörighet. Boken är lämplig som högläsningsbok för barn i åldrarna 8-10 år. Det finns fantastiska illustrationer i boken gjorda av Cecilia Heikkilä. Vanna Rosenberg har samtidigt med boken släppt Singers Melodier på Spotify. Det är tolv vackra melodier om Singer, saknad och drömmar. Lyssna på melodierna parallellt med att du läser boken!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar