torsdag 11 februari 2016

Kärlekspizzan

Kärlekspizzan

"Plötsligt sprakade det till i högtalarna och en röst ekade över parken:  -Nu är det dags för ögonblicket ni väntat på, trumpetade rösten. Här kommer han äntligen: Rampens Riddare, Brädans betvingare, Kungen av Kransen!  Vem pratar han om? tänkte jag för mig själv. I nästa ögonblick kände jag en kall ilning längs ryggen. För det var ju MIG han pratade om. Det var JAG som skulle kasta mig nerför rampen och troligen dö omedelbart." Hur gick det här till?

Jag, är Movits Lind som bor i Midsommarkransen och går i femman i Västbergaskolan. Hans intressen är att spela schack och TV-spel och baka. En dag så åker Movits och hans bästa vän Ruben och kollar på en skateboarduppvisning, och där ser han en helt otroligt duktig skejtare, som visar sig vara en tjej! Movits bestämmer sig på studs att börja skejta, för att få en chans att stöta på tjejen igen. Det är bara det att det är betydligt svårare än en kan tro, men tillslut så kan Movits iallafall ta sig fram. Han och Ruben blir inbjudna till ett uttjänat parkeringshus där det är perfekt att åka, och det är häftigt att åka nerför ramperna! Då kommer hon! Tjejen visar sig heta Beata och är lite av en legend, så duktig är hon. När de ska åka sista gången genom p-huset åker Beata före Movits. Han funderar på om han ska göra nåt trick för att imponera, men bestämmer sig för att inte riskera att ramla och göra bort sig. Han tar sats och ger sig iväg ner genom p-huset. Längst ner finns det ett litet gupp som Movits inte sett och när han kör över det så tror han att han ska dö... Det gör han inte utan han lyckas göra ett helt fantastiskt trick, som läggs ut på Youtube. Nu är Movits plötsligt "Kungen av Kransen" och Tv hör av sig och vill spela in när han åker i en nybyggd monsterramp....Hur ska han göra nu, han kan ju knappt skejta alls! Men Beata vet vem han är, och vill träffa honom...

Boken är skriven av Johan Rundberg och uppföljaren heter "Knockad Romeo"
Det är både rolig och pirrigt att följa Movits skejtäventyr och kärleksbestyr genom boken. Movits pappa är lite egensinnig och har lite speciella ideér om saker och ting, vissa är väldigt roliga. 
I en av femmorna på Rinnebäcksskolan har vi haft boksamtal om boken, och sist i boken finns det recept på "Kärlekspizza". Vi i gruppen har som utmaning att baka och bjuda någon på vår egen speciella kärlekspizza på söndag när det är "Alla hjärtans dag".
Här kommer receptet:
 kärlekspizzan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar