torsdag 6 augusti 2015

Sorgligt, men ändå bra!

Jag har läst två sorgliga böcker, ibland tycker jag att det är skönt att få gråta lite och samtidigt veta att det löser sig, för det gör det ju i de flesta böcker på ett eller annat sätt, så även i dessa.

Jag är med dig alla dagar

Jag är med dig alla dagar av Mi Karlsson Bergkvist handlar om Elias. Elias och hans familj är på utflykt när katastrofen inträffar, en olycka sker och Elias mamma dör. Hela Elias värld vänds upp och ner. Dagarna blir outhärdliga när klasskamrater och lärare vet inte riktigt hur de ska tackla situationen, inte ens Elias bästa kompis är som vanligt, utan allt blir konstigt och krystat. Elias driver längre och längre bort från gemenskapen och inte förrän han gör något riktigt dumt hittar han någon han kan prata med.

Utan titel

Utan Titel är skriven av Anna Charlotta Gunnarson och handlar om en 16 årig tjej vars mamma har dött i lungcancer, och pappan är, trots att han är inkapslad i sin egen sorg, bekymrad över att dottern inte gör revolt, klär sig i svart, sotar ögonen, gör Fuck off tecken och skriker “KUKEN” åt honom,  utan är “ så...vanlig”. Hon tänker att det finns olika sätt att göra revolt på, så hon börjar tjuvröka. Hon hittar ett perfekt ställe i parken, där hon också gömmer sina cigaretter. Men en dag saknas två...Någon har sett henne! Detta är början på en spännande vänskap.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar