fredag 14 augusti 2015

Unga Radioteatern


Jag och min 12-åring brukar lyssna på Unga Radioteatern på somrarna. Förra sommaren var det den mycket spännande teatern Vågen - ordning ger makt som trollband oss i alla de 7 avsnitten. Vågen är en serie som handlar om en lärare som försöker påverka en klass på ett mycket obehagligt sätt. Så här står det på Sveriges radios hemsida om Vågen:

Klass 6 B i Vågen
"På en historielektion får klass 6B se en film om vad som hände under andra världskriget och förintelsen. Bilder på svältande och lidande folk som nazismen ansåg var oliktänkande och därför skulle utrotas. Linnea och hennes klasskamrater kan inte förstå varför tyskarna inte stoppade Hitler, ledaren för nazisterna. Varför gick det med på allt det onda? Klassens mentor Marianne bestämmer sig för att visa klassen hur lätt det är att ondskans mekanismer tar över. Ett beslut som får ödesdigra konsekvenser."


Mikael med sin mamma och pappa i Skellig
Denna sommaren har vi lyssnat på Skellig. Denna teater bygger på en bok skriven av David Almond. Skellig handlar om Mikael och hans familj som består av en mamma, en pappa och en alldeles nyfödd lillasyster. Mikaels lillasyster är mycket sjuk och mamma och pappa behöver vara med henne på sjukhuset. Mikael får därför vara ensam mycket i det alldeles nya huset dit familjen flyttat. Mikael och den nya kompisen Mina gör minst sagt en obehaglig upptäckt i det fallfärdiga uthuset som tillhör deras nya hus.

Vi kan verkligen rekommendera båda dessa pjäser från Unga radioteatern! Där finns så många andra verkligen bra pjäser också! Ta en titt på Unga Radioteatens hemsida. Alla teatrar ligger kvar där länge, det är bara att klicka sig in och börja lyssna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar