söndag 22 februari 2015

Valpspaning!

Efter att ha läst Djurfiket av Camilla Ceder, med illustrationer av Sanna Mander, var jag nyfiken på nästa bok i serien, som skulle heta Valpspaning.
I väldigt många böcker om djur (och i verkligheten) har djurälskande barn djurallergiska föräldrar eller syskon och kommer därför ALDRIG att få ha ett eget djur. Detta är så sorgligt, men boken Djurfiket erbjöd en så smart lösning tycker jag. Ett fik dit man får ta med sina husdjur och där även dem med allergiska föräldrar kan få klappa och gosa lite med de små liven.
Djurfiket var en rolig och kreativ bok. I Valpspaning flyttar en "mystisk" man in , i höghuset mitt emot Sallys familj. När de hjälper honom att flytta in förstår de att han är musiklärare . Ganska snart börjar Sally och kompisen Sofia, ifrån Djurfiket, också tycka att han är mystisk. Han har svarta kläder, spelar hårdrock , ja, detta räcker faktiskt för att de skall börja spionera på musikläraren. För de misstänker...att han inte är snäll mot sitt lilla ullnystan till valp, Misty, med den skära tungan och de gulliga små tassarna. Nej, kanske är det till och med så-att Sofia och Sally måste rädda Misty från musikläraren. Det blir ganska roligt och lite spännande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.