torsdag 12 februari 2015

Korsbacka läser och bloggar om Christina Wahldén

Nu kör vi igång vårens Skapande skola-projekt för årskurs 8 på Korsbackaskolan. De ska träffa författaren Christina Wahldén den 22 april.

För att få ut så mycket som möjligt av besöket har vi ett samarbete mellan biblioteket och svenskalärare. Alla elever ska läsa flera olika Christina Wahldén böcker och även lära känna författaren.

 Då vi har sex klasser i årskurs 8 på skolan och deras arbete kommer att se lite olika ut så har jag skapat en blogg som fungerar som en bas. Den kommer vara vårt diskussionsforum och bollplank och ett ställe där vi kan lära och informera varandra.

Då Christina Wahldéns böcker ofta tar upp olika typer av utsatthet och även problematik kring sociala medier kommer diskussionen kring detta även vara en stor del av vårt arbete.
 Syftet med projekt är att öka elevernas förståelse för innehållet i skönlitteratur, utveckla förmågan att reflektera och skapa skriv och läslust. Vi vill också att eleverna utvecklar elevers källkritiska medvetenheten och analysförmågan kring hur vi beter oss mot varandra i det fysiska och digitala rummet.

Följ vårt arbete på bloggen Korsbacka läser Christina Wahldén

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar