onsdag 7 maj 2014

Bokcafé på Korsbacka; tema serier

Idag är det bokcafé på Korsbackas skolbibliotek kl 15.30. Vid varje bokcafé så har vi ett tema som vi diskuterar böcker utifrån, på dagens bokcafé är temat: Tecknade serier. Här kommer en kort genomgång av de serier jag kommer att berätta om i eftermiddag!

 Elin under havet av Sofia Malmberg
Nominerad till Augustpriset 2012. Den berättar historien (med mycket få ord och mycket bilder) om Elin som är mycket ensam och via internet får kontakt med en person som utnyttjar henne sexuellt. Sorglig och viktigt!

 Love hurts 1 och 2 av Kim W Andersson
Det är helt fantastiska färgsprakande bilder i denna ”serie-novell-samling”. De små korta historierna har alla inslag av kärlek och galen ond-bråd-död. Både del 1 och den efterlängtade del 2 är lika tokiga och underhållande.

Prins Charles känsla av Liv Strömquist
 Läs Liv Strömquist för att hon är expert på att på ett lätt och smart sätt förklara invecklade politiska teorier. Serierna får en att förstå strukturer, kanske sätta ord på känslor en upplevt och så är de sjukt roliga också.

Med vänliga hälsningar Sara Granér
Påminner om Liv Strömquist på det sättet att även hon beskriver svåra politiska frågor med humor och lätthet. Hennes teckningar är unika och det är humor på högnivå!

Vi håller på med en viktigt grej Sara Hansson
Sara Hansson berättar historier om vardagen som får en att tänka efter och känna igen sig. Den hemliga kroppen är bara några få sidor lång men hinner ändå beskriva hur en persons förhållande till sin kropp kan förändras genom tid på ett fantastiskt sätt.

Ankomsten Shan Tan
Vinnare av ALMA priset 2011, han är en fantastisk konstnär. Ankomsten är en sorglig och allvarlig serie (med stänk av humor). Berättelsen skapas utan ett enda ord utan endast med bilder.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar