måndag 2 december 2013

Julkrubba

Nu har vi fått en fantastiskt fin krubba på biblitoeket på Ljugenskolan. Det är inte en klassisk kristen krubba utan en Abrahams barns-krubba. Förutom de traditionella figurerna; Maria, Josef, Jesus, herdar, tre vise män, änglar och några djur, så finns den fjärde vise mannen, Herodes och Marias kusin Elisabet med sin lilla son Johannes (döparen). Här finns också den källa och den daddelpalm som Maria, enligt den islamska traditionen, hämtade kraft ifrån när hon skulle föda Jesus.

Tanken med Abrahamns barns julkrubba är att visa på de likheter som finns i alla de tre abrahamitiska religionerna, judendom, kristendom och islam. Förutom krubban med palm och vattenkälla så finns också några av de texter från bibeln och koranen som beskriver Jesu födelse uppsatta. Bibeltexten står på grekiska och svenska och korantexten på arabiska och svenska.

Den här krubban har eleverna i årskurs 6 gjort. Under denna och nästa vecka ska de ha krubbvisning för alla klasser på Ljugenskolan, då de berättar om figurerna och varför de finns med i krubban.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.