fredag 6 december 2013

Julklappstips: 6-9 år

Nu är det dags för nästa avsnitt i julklasppstipsandet: Hcf, det vill säga böcker som passar för 6-9-åringar (på ett ungefär).
 
Lyckokakan av Kerstin Lundberg Hahn och Maria Nilsson Thore
Oscar tycker att hans föräldrar är så himla pinsamma. Jämt gör de bort sig inför kompisarna. Men allt vänder när han får ett meddelande i en lyckokaka på en kinesisk restaurang.

Maros resa: Kungen kommer! av Jo Salmson och Åsa Ekström
Maro förbereder sig för att bli page hos kungen, han ser fram emot att äntligen få lämna Vikaborgen. Men Maro begår ett misstag, han rider en av stridshästarna utan lov och för det blir han straffad. Han kommer aldrig att få bli kungens page. En annan, mycket svårare resa väntar Maro.







Monkel Trogg av Janet Foxley
Monkel är en alldeles vanlig jätte, förutom att han är pytteliten. Så liten att han nästan kan passera som människa. Inte så bra om man vill vara bra på jättesaker, men ganska bra om man vill ta sig ut i människornas värld och försöka ta reda på deras magi. En underbar högläsningsbok.
Samuels sällsamma kalender av Ylva Karlsson
Andra boken om bröderna Samuel och Ossian och deras nanny Petronella som får magiska saker att hända. I de 24 kapitlen öppnar Samuel luckorna i sin kalender och får vara med om många äventyr.








Alva frågan chans av Pernilla Gesén
Alva är tillbaka igen. Den här gången frågar hon chans på en kille i klassen, hon tänker inte låta sig stoppas av att hon inte är den enda som är kär i honom.








Klubb SOS har hundkalas av Malin Stehn 
Ines och Sam har startat en klubb. Förkortningen betyder Snälla och Snabba. Nu erbjuder de sig att gå ut med hundar alldeles gratis. Det blir besvärligt när de plötsligt har tio hundar att gå ut med.








Drakar i Globen av Martin Olczak
Berättelsen om trollkunniga Jack fortsätter och det är lika spännand och "lagom-läskigt" som tidigare serien Jakten på Jack. I denna bok blir Jack vän med en drakunge, som han ger namnet Silvertass, och börjar kampen mot Drakdräparen.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.