fredag 20 september 2013

Svartkonst för opiercade

Malinda är med kompisar men känner sig ändå ensam och osäker. Om hon bara fick den svindyra jackan från Deep så hade allt blivit bättre – då kanske Sofie vill bli vän med henne. Sofie är tjejen i skolan som alla vill vara med.

När Malinda är ute med Kerstins hund träffar hon på Elsa. Elsa och Malinda träffas flera gånger och en dag följer Malinda med Elsa hem. Det är något som är konstigt i Elsas lägenhet, det finns inga sängar där, var sover Elsa egentligen?

Sedan får vi följa med Malinda och Elsa till ett öde hus mitt ute i skogen. Ett hus med levande ljus i kandelabrar…  och Malinda träffar Puke, Puke som har världens vackraste ögon

Boken innehåller också paranormala aktiviteter och svartkonst, en sönderskuren svindyr jacka och en dam som dyker upp lite överallt med käpp och basker.

Charlotta Björnulfsons Svartkonst för opiercade är en bok som passar både som högläsning och som spännande ”ensamläsning” för mellanstadiebarn. Den innehåller lite olika delar, händelser och trådar. Jag funderar fortfarande på vem damen i baskern är…

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar