onsdag 18 januari 2012

Snart dags för Lästävling

Det har varit lite dålig aktivitet här på bloggen under inledningen av året, men terminsstarter är alltid intensiva, med projekt som ska startas upp, idéer som ska stötas och blötas, elever och lärare som ska ha nya böcker, boktips, bokprat.

För min del drar årets upplaga av Lästävlingen mellan Lackalänga och Ljungen snart igång. Från och med måndag och ända fram till sportlovet ska det läsas, läsas, läsas på de två skolorna. Eleverna fajtas om äran och den fina ugglestatyetten som sedan förra årets tävling bott i Lackalänga skolas matsal. Frågan är om Ljungen tar tillbaka den, eller om Lackalänga lyckas behålla den ytterligare ett år. Jag håller på att förbereda bokprat till alla 22 klasserna och rivstartar med tre av klasserna på Lackalänga på måndag. Det ska bli så himla roligt.

Nytt för i år är att räkna timmar och minuter istället för sidor och det blir spännande att se hur mycket tid som egentligen ägnas åt läsning när man satsar lite extra. En liten tävling i tävlingen blir för klasserna att gissa hur många timmar alla elever på skolan läser sammanlagt under de fyra veckorna, så får man in lite matte också mitt i läsandet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar