tisdag 10 januari 2012

Johanna Lindbäck - pepp!

Johanna Lindbäck kommer hit till Korsbackaskolan och Tolvåkerskolan den 6 februari! Hur mycket pepp som helst på det! Johanna Lindbäck skriver träffsäkert om tonåringar, relationer, känslor, vänskap identitet och vardag. Välkommen hem är Lidbäcks senaste bok som du kan läsa mer om här. De fyra andra böckerna finns som pocket och jag har köpt in massvis till bibblan så att alla 8-or kan låna och läsa varsin bok innan Johanna kommer. Jag har läst alla och gillar dem väldigt mycket, det är böcker man sträckläser och vill man får man gärna läsa mer än en….En liten chock När Gustav började gymnasiet hoppades han på att få en flickvän eller nån att ha sex med, nya kompisar och en ny personlighet, nu är det bara ett par månader kvar till studenten och inget av hans förhoppningar har gått i uppfyllelse. Men Elin i hans klass drar med honom i skoltidningen och de bildar en pakt; de ska göra något oväntat; chocka sig själva. Gustav är lite kär i Elin men blir intresserad av den nya unga engelskavikarien, och samtidigt brottas han med sin relation till pappan. En pappa som försvann till USA när Gustav var liten men kom tillbaka när Gustavs mamma blev sjuk.

Min typ brorsa Nina har planerat för en nyårsafton med kompisarna, chansen finns också att den killen hon gillar kommer och när mamman plötsligt lanserar idén att de ska åka till Umeå för att fira nyår med mammans nya Internetflirt Tomas blir Nina inte precis glad. Men Tomas har två söner och de visar sig vara helt ok, och besöket blir bättre än Nina föreställt sig. Tomas och hans söner flyttar sedan in hos Nina och mamma och Nina vet inte riktigt hur hon ska förhålla sig till den ena brodern. Kan man vara kär i sin styvbror?


Tänk om det där är jag Agnes familj flyttar till Umeå och det blir en ny chans för Agnes som är mobbad i skolan, visserligen har hon två bra kompisar men hon har tröttnat på att vara tjejen ingen lägger märke till. Hon lär känna grannkillen Adam och han drar med henne i sitt kompisgäng, plötsligt är Agnes kompis med de populära tjejerna men hon känner sig aldrig helt bekväm. Och Adam, är han mer än en kompis?


Saker som aldrig händer När Andreas flickvän Hanna erkänner att hon varit otrogen mot honom känner han sig väldigt sviken. Men ännu värre blir det när han får reda på att hans kompisar vetat om det och inte sagt något till honom Han blir helt knäckt och tycker inte han kan lita på någon. Han vill inte träffa kompisarna längre men börjar umgås med barndomsvännen Erik, först tycker Andreas det känns patetiskt – de är inte kompisar på riktigt, men sen börjar de ses allt oftare och allt blir annorlunda…

Johanna Lindbäck bloggar på bokhora, har en egen blogg och driver dessutom en blogg tillsammans med Lisa Bjärbo som hon skriver en bok med.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar