onsdag 18 januari 2012

Mårten Sandén

Den här veckan åker alla mellanstadieklasser på Skönadalsskolan till Lund för att träffa Mårten Sandén på Lunds stadsbibliotek. Han är författare till inte mindre än tretton deckare med tvillingparet Petrini som duktiga spanare och polisens unga medhjälpare. Jo, han har skrivit inom fler genrer men den här dagen fick deckarna stå i förgrunden.
Hade det inte varit lättare att be Mårten komma till skolan är det säkert en och annan som undrar. Jovisst men eftersom de flesta av Petrinideckarna utspelar sig i Lund passar vi på att titta närmre på några av de platser som nämns i böckerna. Det är lätt att förstå hur Peter och Petra kunde gömma sig vid Universitetsplatsen när man sett muren mot fontänen. Det är heller inte svårt att förstå hur de kunde spana på munkar gömda i en nisch på domkyrkans baksida. Eleverna blir guidade runt av mycket speciella guider. Mer avslöjar vi inte.
Fast att en fjortonde Petrinideckare kommer till hösten kan vi avslöja. Ja, man kan nästan ana att nummer femton också är på gång även om den mest verkade finnas i huvudet på Mårten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar