måndag 25 oktober 2021

Tråkmånsafton, Torsten Bengtsson och Emma Karinsdotter

Under de senaste två veckorna har det varit fullt upp på Skönadalskolan med besök och utflykter. Åk 1 har fått se Tråkmånsafton på Barnens scen i Malmö och både åk 2 och 6 har haft författarbesök. 

Det första författarbesöket stod Torsten Bengtsson för. Han träffade sexorna för en skrivarworkshop, vilket passade perfekt eftersom det snart är dags för nationella proven som alltid innehåller någon form av skrivande. Eleverna hade sett fram emot besöket och hade flera bra frågor. Vad man som författare kan göra om man fastnar i sitt skrivande, hur man tänker när man börjar skriva, vilken av hans böcker som är hans favorit och så klart vilket fotbollslag han hejar på och hur gammal han är. 

Eleverna rusade in efter besöket och ville låna fler av hans böcker, så jag tror det blev ett bra besök. 

En man står vid en whiteboard och ritar upp en sträckgubbe


Nästa författare var Emma Karinsdotter som besökte åk 2, hon har tidigare varit på Ljungenskolan vilket ni kan läsa om här på bloggen. Hon hade istället för en skrivarworkshop en ritworkshop där barnen fick uppdrag från Lisbeth och Sambakungen. De hade alla möjliga konstiga uppdrag och barnen sprang fram till skålarna med lapparna för att få nya när de var klara. Det blev så klart också mycket frågor om hur det är att vara författare och om glassangen. Både barnen och de vuxna hade bara bra saker att säga efter besöket! 





Att få besök utifrån är alltid kul och att barnen från inspiration till läsande, skrivande eller skapande är så viktigt. Nu får vi se vem som kommer på besök till våren.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.