tisdag 7 september 2021

Vargflickan

 Anh Do som skrivit ”Vargflickan Ut i vildmarken” har också skrivit de omåttligt populära och humoristiska böckerna om ”Ninja Kid”. Denna boken är helt annorlunda!

Kim blir väckt mitt i natten av sin mamma som säger att de måste ge sig av NU! ”Skynda dig, De kommer!” Vilka De är får en inte redan på. Familjen packar snabbt bilen och ger sig iväg. Kim sitter bak i bilen med sin syster Kate och pappan kör. Spänningen är tryckande och Kim känner sig olustig. Många andra familjer har gjort samma sak, packat bilarna och gett sig iväg, vägarna är fullproppade. Efter många timmar kör pappan plötsligt in i en stillastående lastbil och omtumlade kliver de ur bilen. Överallt är det människor som förskräckt tittar framåt, mot ett märkligt sken. Föräldrarna kramar om flickorna och säger åt dem att springa in i skogen så fort de kan, inte stanna och titta bakåt! Kim springer! Nåt smäller och det blir disigt och svårt att se, och plötsligt ramlar hon och slår huvudet i marken. När hon vaknar är allt stilla och hon är helt ensam...

Kim blir räddad av ett gäng hundar, och de skapar en udda flock som hjälper varandra att överleva. Men hoppet om att hitta andra människor överger inte Kim, vilket får henne att råka illa ut.

Detta är första delen i serien om Vargflickan, nästa del heter ”Den stora flykten” och den finns i butik redan 27/9.

Omslagsbild på boken, foto Ninni Malmstedt


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.