måndag 12 juli 2021

Lättläst dystopitrilogi av Eva Susso

 Att tvingas in i Labyrinten är ett straff, ingen som gått in i den kommer ut igen.

Det är efter det stora kriget, som berodde på att det blev brist på vatten. Paris och hennes mamma och pappa sitter och pratar om hur det var innan kriget, och att världen efter kriget delats in i tre områden. De bor i den fattigaste, tror de. Ingen finns att fråga, dessutom straffas de som frågar hårt. På morgonen därefter fängslas Paris föräldrar och förs bort, nu har hon bara sin bäste vän Kairo kvar.

Kairo och Paris har en hemlighet, en bok. Den hittade de i ett av de gamla husen som de städade ur. Allt som hittas ska de ge till Franco, diktatorn som leder deras land. Men de blev nyfikna på att se hur världen såg ut före kriget.
Ingen får veta, att ha böcker är strängt förbjudet. Det är mycket som är förbjudet, att visa känslor till exempel. Kairo ger Paris en puss, det räcker för att han ska hamna i Labyrinten. Nu är Paris helt ensam. Kan hon kanske hitta Kairo om hon ser till att hamna i Labyrinten hon också? Kanske kan hon hitta sina föräldrar också?

Bok ett avslutas med en riktig cliffhanger, som tur är så är trilogin färdigskriven så det är bara att kasta sig över nästa bok!

Del ett heter "Den rätta vägen" och följs av "Den kalla staden" och "Den rättvisa världen".


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.