lördag 1 maj 2021

Tema Sommar

Nu är det maj månad! Våren är här och snart sommaren också! Underbart! Denna ljuvliga tid med sol, bad, blommande ängar, sommarlov och goda glassar. Här kommer tips på böcker och ett film/serietips som passar att läsa/titta på under våren och sommaren


För högstadieelever passar boken Är det nu allt börjar av Siri Spont. Tilde går i åttan och är trött på sitt liv och på sina kompisar. Hon tycker inte riktigt att hon passar in längre. Drömmen för Tilde är att få åka på språkresa till England på sommarlovet. Drömmen blir verklighet och Tilde och hennes chat-kompis Emmy åker iväg till Brighton


En lättläst bok för tonåringar är Den blomstertid nu kommer skriven av Marie-Chantal Long. Berättelsen i boken börjar på avslutningsdagen när Fred står och sjunger sången Den Blomstertid nu kommer tillsammans med sin klass. Direkt efter avslutningen ska Fred och hans kompisar råna en butik, de behöver pengar till sommarlovet. Rånet går inte riktigt som planerat och de närmaste dagarna blir omvälvande för Fred.


För elever som går på mellanstadiet passar boken Brorsan är kung av Jenny Jägerfeld. Måns har följt med sin mamma till Malmö över sommarlovet. Mamma ska jobba i Malmö och Måns hänger på trots att han inte känner någon där. På skejtbanan träffar Måns Mikkel och de blir kompisar och tillbringar sommaren ihop.


Boken Hemma hela sommaren av Elin Johansson passar för elever på lågstadiet. Vad ska ni göra i sommar frågar fröken? Klasskamraterna ska till Legoland, Thailand eller på spännande vattenland. Mamma säger att vi ska på safari som innebär att vi ska cykla iväg och tälta bara hon och jag. Vågar jag berätta om vårt safari för mina klasskompisar?


Kanske vill du testa på att campa, bo i tält och leva vildmarksliv i sommar? Då kan du får tips och förbereda dig genom att läsa boken Vildmarksliv skriven av Berndt Sundsten.
Har ni hört om att SVT planerar att spela in en ny version av Astrid Lindgrens klassiska serie Vi på Saltkråkan? Spännande! Serien Saltkråkan ger verkligen sommarfeeling. Här kan du titta på (den gamla) serien Saltkråkan som ligger på SVT´s öppna arkiv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.