tisdag 11 maj 2021

Sagotjuven och Vad gör alla djur på kvällen

Bild på boken Sagotjuven
På väg till biblioteket tappar Olivia en av sina biblioteksböcker i vattnet. Den råkar i och med detta väcka en varelse på havets botten som undrar vad det är för konstig sak som väckt honom. Kan man äta den? Ska man krossa den med en sten? Han måste ta reda på mer så han tar sig in till ön. Väl där ser han en massa människor som håller i saken som om den vore mycket värdefull. Frestelsen blir för stor och han STJÄL ALLA BÖCKERNA! Nu är det upp till Olivia att få tillbaka dem. 

En fint illustrerad bilderbok av Graham Carter om magin att läsa och bli läst för. Det är roligt att se alla saker som varelsen, som visar sig vara en enorm bläckfisk, gör med böckerna han stulit och alla figurer i bakgrunden. Min favorit är fyrvaktaren som blir bestulen på sin kärleksbok.

Framsidan till boken Vad gör alla djur på kvällen


Vad gör alla humlorna innan de ska sova? 

Humlorna dricker varm choklad och läser högt för varandra.

 Men vad gör grodorna? 

Så här börjar bilderboken Vad gör alla djur på kvällen skriven av Ester Roxberg och illustrerad av Hanna Albrektson. Detta tror jag kommer bli en högläsningfavorit då barnen enkelt kan involveras i berättelsen genom att få gissa vad som händer bakom de olika djurens dörrar. Och det är kanske inte det lättaste då författaren kommit på kluriga aktiviteter som barnen ändå kan känna igen sig i. 

Båda böckerna hann knappt komma upp i hyllorna innan de lånades ut till fritids där de ska läsas högt nästa vecka. Ska bli spännande att få höra hur det gick. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.