fredag 11 september 2020

Växla mord

 


Vi behöver ständigt bra, spännande och lättlästa böcker för de elever (speciellt killar) som inte läser så mycket. De frågar ofta efter böcker "där det händer något direkt" för "jag orkar inte läsa en massa sidor när det inte händer något"

Växla mord är en sådan här bok!

Vi kastas direkt in i handlingen. Bokens huvudperson, Jack, sitter i ett buskage och spanar på ett hus. Han har en pistol i handen. Husets ägare brukar komma hem vid samma tid varje kväll och Jack är där för att mörda, skjuta, mannen!

Det är en mycket spännade handling. Vi får följa Jack och förstår varför han är desperat. Hans föräldrar har svikit honom och de har stora pengaskulder. Om Jack skjuter mannen så försvinner alla familjens problem. Tror Jack. Han har väldig ångest och undrar om han verkligen kan skjuta mannen. Ska han mörda?

Boken ger många funderingar om skuld, motiv och barns situation i utsatta familjer. Den stora frågan som man har kvar efter att ha läst denna 75 sidor långa bok är: Hur långt är man beredd att gå för att försöka skapa sig ett bättre liv?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.