fredag 4 september 2020

Djurgänget Kelvins kaniner

 I serien Djurgänget av Jenny Alm Dahlgren och med illustrationer av Ingrid Flygare, finns ännu så länge Hilmas hamstrar och Kelvins kaniner. Själv fastnade jag för boken om kaniner, eftersom jag har tre stycken "långöron" därhemma.  Det sägs ibland att kaniner är världens mest missförstådda sällskapsdjur. De trivs inte med att bara sitta i en bur och vara söta, komma ut en timme om dagen och käka morötter. De är smartare än vad du tror. Kan lära sig komma på inkallning, hoppa hinderbanor och stå på bakbenen, om de får lite godis( visserligen). De vill helst leva ett ganska fritt liv, trots att de är våra sällskapsdjur. Springa, skutta och gräva vill de göra. Tugga på stora grenar och gömma sig i en håla. Tycker också om att ligga i din säng ibland.

Vill du lära dig lite om kaniner och samtidigt läsa en bra bok, är Kelvins kaniner ett bra tips!

Kelvin skall få ha två stycken kaniner hos farmor. De har byggt både kaninhus och rasthage.

Nu skall de gå till djuraffären och skaffa två stycken kaninhonor. De skall vara minst två, en ensam kanin blir en ledsen kanin. Hem från djuraffären har Kelvin med sig den lilla vita kaninen Sniff och den svarta lilla kaninen Hoppa. Farmor visar hur man sköter kaninerna , bär dem, städar buren och klipper klorna.

Men en dag är Hoppa försvunnen, har hon rymt och var är hon nu?

En bra och trevlig lättläst bok om kaniner. MEN skaffa inte två kaninhanar tillsammans, som de står i boken att du kan göra. De kan slåss, så att de dödar varandra. Annars är boken väldigt bra, med många färgstarka bilder. För dig som är 6-9 år.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.