torsdag 24 oktober 2019

Zombiedjur

I denna veckas Bokklubb pratade vi om Zombiedjur av Sam Hay. Det har blivit åtta böcker hittills om Joe, som får en amulett av sin morbror som kan uppfylla en önskan. Han önskar att han ska få ett husdjur, men trots att han upprepar önskan så verkar den inte gå i uppfyllelse. På natten vaknar han dock av ett krafsande ljud under sängen, och där sitter en hamster! Den är lite märklig, lite grönskimrande och det visar sig snart att Klimpen, som hamstern heter, är odöd. Han är så bekymrad över att pojken som ägde honom, Oliver,  är ledsen så att han kan inte gå över till andra sidan förrän Joe förvissat sig om att Oliver har det bra.
Anubisamuletten Joe fått har gjort honom till de odöda djurens beskyddare...Hur Joe än försöker göra av med amuletten, så kommer den ändå alltid tillbaka och han inser att om han hjälper Klimpen så kanske han gjort vad som krävs för att livet ska bli som vanligt igen. Men hur ska han hitta Klimpens ägare???

Barnen som kom och pratade med Linda och mig igår tycker att böckerna är roliga, och lite läskiga, fast inte så farligt. Vi funderade lite på vad en zombie egentligen är, skulle böckerna kanske ha hetat spökdjuren? För att bli zombie behöver en ju bli biten, och zombier är läskigare än zombiedjuren.
En annan fundering som dök upp är mammans allergi. Går det att vara allergisk mot zombiedjur, de har ju ingen päls. En spännande fråga var också , Vad skulle jag önska mig om jag fick önska mig vad jag ville?
Som avslut tittade vi på hur alla de olika djuren dött, i varje bok finns det serierutor som visar de olyckliga händelserna som ledde till att djuren dog och så funderade vi på vilket djur nästa bok skulle kunna handla om.


Nästa gång det är Bokklubb så pratar vi Om Nikkis dagbok och Max Crumbly av Rachel Renee Russell


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.