tisdag 23 april 2019

Världsbokdagen

Idag firas världsbokdagen på många platser både i Sverige och på olika platser utomlands. På Tolvåkerskolan rullar just nu en massa bokselfies (lärarnas boktips) på våra infotavlor.

Här ser ni bl a Anettes och Jessicas bokselfies. Anette tipsar om Michelle Obamas självbiografi - Min historia och Jessica tipsar om Bellaner, Du kanske inte vet det men döden spelar faktiskt inte handboll.
Jag tipsar om en fantastisk bok för ungdomar och för vuxna nämligen Allt jag fått lära mig av Tara Westover. Boken är en självbiografi och handlar om Tara (född 1994) som växer upp med föräldrar och sex syskon på en gård i Idaho, USA. Föräldrarna tillhör mormonkyrkan och är djupt religiösa. De uppfostrar sina barn till att inte lita på myndigheterna, sjukvården eller staten. Barnen får hemundervisning av mamman, de får inte uppsöka sjukhus utan mamman ska sköta om dem när de blir skadade. Tara, som är född 1994 växer upp i detta som blir en självklarhet för henne. Hon älskar sina föräldrar och sina syskon som de flesta barn gör. De människor som familjen umgås med är också mormoner så det tar ett tag för Tara att inse att de lever ett mycket annorlunda liv. När Tara är 17 år får hon börja i en vanlig skola och då är det så mycket hon inte vet eller kan som är helt självklart för andra ungdomar. T ex har Tara som 17-åring aldrig hört talas om förintelsen av judar under andra världskriget!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.