fredag 5 april 2019

Flickan från andra sidan

Många är de, böckerna i "Angerbornsk" anda. "Flickan från andra sidan" är en sådan bok. Många är också böckerna där ett gammalt hus ute i skogen spelar en stor roll. Huset familjen
flyttar till för att något hänt. Huset har ofta en historia som man inte känner till , kanske har det hänt något förfärligt där. I "Flickan från andra sidan" hyr Maja och hennes pappa ett torp ute i skogen en sommar. Majas mamma har dött i cancer tre år tidigare och Majas liv har sedan dess präglats av sorg. Nu skall hon snart börja högstadiet och hoppas på en sommar i lugn och ro med pappa. Men pappa har lite andra planer. Hans flickvän Elin skall dela sommaren med dem på torpet. Det tycker inte Maja är en bra idé.
Maja har inte haft så många vänner i sin klass, så när hon träffar en flicka ute i skogen, i samma ålder som Maja och som dessutom lyssnar på musik från -80 talet precis som Maja( mammas favoritmusik) blir hon väldigt glad. Maja och Johanna, flickan med isögonen, blir snabbt vänner och Maja följer med Johanna hem. Mycket verkar vara gammalt och lite slitet hos Johanna, men Maja trivs och de har många planer för sommaren.  Men vem är den gamle mannen, som tycks dyka upp överallt där Maja är och som verkar vilja berätta något för Maja? Och Flickan från Andra sidan vem är hon?

Den här boken, skriven av Anna Helgesson, berättar mycket om vad som händer inuti när man sörjer någon man älskar och den kan säkert fungera som tröst för många.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.