onsdag 12 september 2018

Witchboy

Många barn och ungdomar går och längtar och kommer ofta in på biblioteket och frågar om den inte kommit ännu... Det kan vara sista delen i PAX-serien, fortsättningen i fantasyserien Amulett, fler äventyr om Jack av Olczak eller nästa del i Handbok för superhjältar. Vi kan bara säga att vi också längtar och snart, senare i höst och sätta ännu en förväntansfull i de långa reservationsköerna.


Det är då en blir så glad när det kommer något nytt som kan tipsas om och lindra den där svårsläckta längtan. Jag läste just ut Witchboy av Molly Knox Ostertag, en grafisk fantasybok där Aster är huvudperson. I hans magiska värld ska alla pojkar bli formskiftare och flickorna häxor. Aster vill hellre bli en häxa och smyger, tjuvkikar, läser och antecknar. Alla försöker hindra honom, det är inte normalt och tänk på vad som hände din mormors bror. Aster försöker verkligen göra sina nära till lags men hela tiden dras han mot häxkonster och hemliga tecken. Till slut funderar han på att ge upp och anta det erbjudande han fått från en demon. En varelse som erbjudit honom det han själv inte kan mana fram för att kunna skifta till ett djurs form. Aster förstår att demonen är ond och vet även att han håller några av pojkarna i byn fångna. Men har han något val?
JA det har du säger Charlie argt och med stor övertygelse. Charlie är en flicka från de vanliga människornas by. Aster är förbjuden att vara där och umgås med dem. Hur mycket kan han bryta mot utan att straffas? Eller är det en styrka att följa sin inre övertygelse?

Serien är välgjord, med ett tydligt bildspråk och berättelsen blir snabbt mycket spännande. Författarens tydliga budskap, att våga vara den du är, blir till en naturligt del i berättelsen. Jag har bara en liten anmärkning ;) nu är det ännu en bokserie som vi kommer att längta efter nästa del i. För det här är bara början, del 1 av Witchboy.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar