måndag 24 september 2018

Författarbesök med Mårten Melin

Förra veckan hade åk 5 och 6 på Ljungen- och Lackalängaskolorna besök av författaren Mårten Melin. Han gav skrivtips och gjorde skrivövningar med eleverna och så fick de såklart ställa sina frågor. Och i vissa klasser fanns det gott om frågor. Jag hade dammsugit skolorna på Mårten Melins böcker och alla elever hade såklart(!?) läst en eller flera av böckerna inför besöket. En del klasser hade haft högläsning av någon bok.
En stor fördel med att ha Mårten på författarbesök är, förutom att han bor nära och är bra med eleverna, att han har skrivit så otroligt många böcker (över 70 and counting) på alla nivåer. Han skriver lättläst, har skriver dikter, han har novellsamlingar och romaner och någon av hans böcker finns översatta till arabiska, somali, tigrinja, polska... Det finns absolut inga ursäkter för att inte ha läst minst en bok!

Mårten berättade att han hade flera nya böcker på gång. Den allra senaste utgivna är Isdrottningen som handlar om en tjej som skjuter isbollar omkring sig, lite som Elsa i Frost. Eftersom hon inte har kontroll över sina krafter än går det lite illa ibland. Efter att Mårten visade upp boken var det flera (jag själv inkluderad) som genast ville låna, men problemet är ju att det alltid tar lite extra tid för oss på biblioteken att få böckerna. Även om de ges ut ett visst datum så måste vi vänta på plastning och etikettering och det tar någon vecka. Och trots att boken kom ut förra fredagen har jag ännu inte fått avisering om att den är skickad *väntar otåligt*.
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.