måndag 3 september 2018

Hur farliga är bibliotekarier?

Att en bok är kort behöver inte nödvändigtvis betyda att den är trivial eller innehållslös. Och att antalet sidor bara uppgår till 25 betyder inte att det inte hinner bli läskigt... Mats Johansson, skolbibliotekarie till vardags, har lyckats skriva en riktigt obehaglig zombiebok trots det lilla omfånget.
Erik är lättad. Höstterminen är över och han har, tack vare mycket slit, blivit godkänd i alla ämnen. När han kommer hem den där sista dagen på terminen är han helt slut. Just som han håller på att slumra till ringer telefonen. det är Mårten som jobbar på skolans bibliotek. Mårten påstår att boken som Erik reserverat, Steven Kings Det, har kommit. sedan bryts samtalet mitt i en mening. Eric kan inte påminna sig att han har reserverat boken, men tänker att det säkert stämmer. Det måste bara ha varit ett tag sedan.
När han kommer till skolan är den tyst och nersläckt. Enda lamporna som lyser är i bibblan, men när Erik kommer dit hörs inte ett ljud. Inne på kontoret ser han Mårten, men denna står halvt bortvänd och reagerar inte när Erik ropar "Hej!". Erik tänker att Mårten pratar i telefon och tar ett varv i bibblan medan han väntar. När han tittar upp igen ser han att Mårten alldeles ljudlöst har satt sig vid skrivbordet. Men det är nåt som inte stämmer, Mårten sitter blickstilla och skärmen är svart. Erik känner fasan och skräcken växa i sig.


Farlig sömn är ett bra lättläst komplement till övriga zombieskräckböcker som kommit de senaste åren. Omslaget är lockande och berättelsen kryper inunder skinnet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.